האופניים החשמליים הפכו כבר מזמן לדיירי קבע בנוף הישראלי וניתן לראות שיותר ויותר אנשים בגילאים שונים בוחרים להשתמש ככלי תחבורה מרכזי ולא רק כמוצר מותרות לשעות הפנאי. מצד אחד מדובר בכלי רכב נהדר המאפשר לנו התניידות פשוטה ומהירה במרחב העירוני עם הוצאה מינימלית בלבד של הטענת הסוללה וזה אכן יתרון משמעותי, אך מצד שני מדובר גם בכלי תחבורה שיכול להיות מסוכן. האופניים החשמליים יכולים להגיע למהירות גבוהה למדי ומי שלא יודע לרכב על רכב חשמלי ממונע, בהחלט יכול להגיע למצבים של תאונות לא נעימות שאפילו יכולות להיות מסוכנות. אם גם אתם הגעתם חלילה למצב של תאונה עם אופניים חשמליים, הנה מה שחשוב לדעת אחרי שזה קורה וגם כמה טיפים איך להימנע מזה מראש.
לאחר התאונה – ודאו קודם כל שאתם בריאים ושלמים
ראשית כל לאחר התאונה, אל תחשבו על שום דבר אחר מלבד בריאותכם האישית ובריאותם של יתר המעורבים בתאונה אם אכן יש כאלה. במידת הצורך הזמינו אמבולנס שייקח אתכם או נפגעים אחרים לטיפול בבית החולים ואם אתם לא מסוגלים להזמין, היעזרו באנשים שנמצאים בקרבת מקום ויכולים לסייע לכם לעשות זה. שימו לב שהצוותים הרפואיים אמורים להיות מורגלים בטיפול בתאונות אופניים חשמליים, אבל קורה לפעמים שמשהו בתהליך הפינוי או הטיפול הרפואי לא נעשה על פי הפרוטוקול, מה שבהחלט עלול לגרום נזק עתידי כלשהו. במקרים הללו שווה בהחלט לשקול להגיש תביעת רשלנות רפואית בליווי עורך דין על מנת שתוכלו לקבל פיצויים שמגיעים לכם.
יש לכם ביטוח? יכול להיות שאתם מכוסים
שימו לב כי ישנם מספר סוגים שונים של פוליסות ביטוח תאונות אישיות המעניקות כיסוי במקרה של תאונה עם אופניים חשמליים. מבוגר שלא רכש פוליסת ביטוח תאונות אישיות באופן פרטי, עשוי להיות מבוטח באמצעות קרן הפנסיה או דווקא דרך מקום העבודה. כמו כן רוכב שיש לו ביטוח חיים או ביטוח מנהלים, צריך לבדוק אם תאונת אופניים חשמליים מכוסה במסגרת הזו ובמרבית המקרים אכן כך הדבר. עבור תלמידים בגילאים 5 עד 18, ביטוח תאונות אישיות לתלמידים גם עשוי לכסות תאונות אופניים חשמליים במקרים מסוימים.
לא בטוחים בנהיגה שלכם? התחילו לרכוב בהדרגה
זכרו שאופניים חשמליים לא ממש שונים במהותם מרכיבה על אופנוע או קטנוע ולכן אסור לרכוב אם אתם לא מיומנים במאה אחוז. גם אם יש לכם ניסיון ברכיבה על אופניים רגילים, צריך לזכור תמיד שאופניים חשמליים הם שונים בתכלית וזה משהו שצריך ללמוד. לכן התחילו בהדרגה והיעזרו ברוכב מיומן ומנוסה. בתחילה, רכבו רק במקומות ניטרליים ללא כלי רכב נוספים ורק בשעות האור. בהדרגה, התחילו לצאת למקומות פתוחים אך כאלו בעלי תנועה דלילה עד שתרגישו מנוסים לרכוב באופן חופשי.
אל תתפשרו על ציוד מיגון
למרבה הצער, תרבות הרכיבה הישראלית עדיין לא שמה דגש ראוי על ציוד מיגון נאות, כזה שיכול להציל חיים במקרים הקיצוניים. הצטיידו בקסדה איכותית וחזקה, עדיף קסדה מלאה ולא קסדת חצי. רכשו מגני מרפקים וברכיים ורכבו תמיד עם בגדים ארוכים על מנת למנוע חתכים ושפשופים כואבים במקרה של מפגש עם הכביש. מכאן, חשוב מאד להתקין פנסים ומחזירי אור על האופניים שלכם, כך שיוכלו לראות אתכם בחושך.
זכרו – אופניים חשמליים זה כלי תחבורה נוח ויעיל, אבל גם מאד מסוכן. הקפידו על רכיבה בטוחה תמיד והכינו את עצמכם תמיד למקרים הגרועים מכל, תוך שמירה על חוקי הנסיעה.