האם ספורט יכול לעזור להפרעות קשב וריכוז?

שילוב של ספורט בחיי היום יום הוא חיוני לא רק לטובת הבריאות הפיזית, אלא גם הבריאות הנפשית. הנושא של פעילות ספורטיבית מגובה בשורה של מחקרים אשר מצאו כי לספורט יש השפעה מיטיבה על המצב הנפשי, אולם האם ידעתם כי לספורט יש חשיבות גם בכל הקשור לסיוע להתמודדות עם הפרעת קשב וריכוז? למעשה, בעבור מבוגרים כמו גם ילדים ובני נוער אשר מאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז, שילוב של פעילות ספורטיבית בשגרת החיים יכול לסייע לטובת התמודדות עם התסמינים של ההפרעה ואף להוביל ליצירה של מערך תומך שנועד לסייע להתמודדות עם מכשולים וקשיים שנוצרים בעקבות ההפרעה הזו. מה חשוב לדעת אודות הקשר בין ספורט לבין הפרעות קשב וריכוז? להלן הפרטים.

ספורט והפרעות קשב וריכוז – כל מה שצריך לדעת

הפרעות קשב וריכוז הן הפרעות שכיחות שבשנים האחרונות זוכות לתהודה ציבורית נרחבת, לא מעט בשל מודעות הולכת וגוברת לנושא של אבחון שיכול לסייע לטובת התמודדות עם התסמינים של ההפרעה הזו – החל מחוסר יכולת להתמקד למשך זמן ארוך בפעולה אחת ועד הסחות דעת שיוצרות קשיים בכל הקשור למימוש הפוטנציאל בתחומים שונים, החל מתחום הלימודים ועד לתחום החברתי. מידע על הפרעות קשב וריכוז מהווה דרך מצוינת בעבורכם להעשיר את הידע ואף להסיר את הסטיגמות שנכרכו סביב ההפרעה הזו, בוודאי כאשר לוקחים בחשבון כי עולם המחקר והטיפול מציע מגוון רחב של כלים אפקטיביים שבהם ניתן לנקוט בשביל  להוביל ליצירה של מערך תומך שיוביל לא רק להגברת הביטחון והדימוי העצמי אלא גם להתמודדות עם התסמינים הנלווים להפרעה הזו.

 

 

אחד מהכלים שאותם ניתן לשלב בחיי היום יום כולל בין היתר פעילות ספורטיבית. הסיבה לכך נובעת בעקבות היכולת להיעזר בספורט לטובת התגברות על מכשולים והגברת תחושת המסוגלות, כחלק מהבנה כי באמצעות ספורט ניתן לסגל התנהגות חיובית שמגיעה לידי ביטוי במשמעת עצמית, מוטיבציה מוגברת להצלחה, עבודה בשיתוף פעולה לצד הפחתה של לחצים, בעקבות הפרשה של הורמונים המשפיעים באופן ישיר על מצב הרוח. בנוסף, אורח החיים של ספורטאים אשר כולל בין היתר שמירה על תפריט תזונה לצד שגרת אימוני מוקפדת מסייעת לילדים כמו גם מבוגרים אשר מאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז להיכנס לתוך סדר יום שישפיע לא רק על המישור הנפשי אלא גם על המישור ההתנהגותי.

פעילות ספורטיבית כחלק מהתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז

מבוגרים כמו גם ילדים אשר מאובחנים עם הפרעות קשב וריכוז מתמודדים עם לא מעט קשיים גם במישור ההתנהגותי וגם במישור הרגשי. המאפיינים של הפרעה זו כמו למשל אימפולסיביות, קושי להקשיב להוראות, חיפוש גירויים לצד כישורי ארגון לקויים עלולים להגיע לידי ביטוי במסגרת של פעילות ספורטיבית המתבצעת בקבוצה או באופן יחדני מהווה דרך מצוינת להתמודדות עם התופעות הללו, וזאת על ידי הגברת תחושת המסוגלות. הקשר בין ספורט לבין בריאות נחקר במשך עשרות אחוזים ועל כן מדובר בהזדמנות לנצל את היתרונות של פעילות גופנית מכל סוג לטובת התמודדות עם הפרעה זו. במדריך הזה תמצאו מידע מורחב אודות הקשר בין ספורט לבין הגברת הריכוז, כל זאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של מענה רגשי שמגיע לידי ביטוי בשילוב של פעילות ספורטיבית בשגרת היום יום.

לסיכום

פעילות ספורטיבית ידועה מזה שנים רבות כבעלת השפעה חיובית לא רק על הפן הגופני אלא גם על היכולת להתמודד עם שלל התופעות הנלוות להפרעת קשב וריכוז, גם אצל ילדים קטנים  ובוודאי אצל מבוגרים. אבחון לצד קבלת טיפול רגשי ממוקד המתבצע באמצעות פסיכולוג מומחה מהווה את הדרך להתמודדות ויצירה של איכות חיים משופרת, וזאת למרות התופעות הנלוות להפרעת קשב שכיחה כמו זו.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.