תאונה עם אופניים חשמליים

כיום מגיל 16 מותר לעלות על אופניים חשמליים, אך בשום פנים ואופן אין לנסוע עמם על המדרכה, אלא רק על הכביש או לחלופין בשביל ייעודי. עוד החוק מגדיר שאסור לעבור עמם מהירות של 25 קמ"ש ובנוסף החוק אינו מכיר בהם ככלי רכב ועל כן גם אין צורך לעשות רישיון או ביטוח נזקי גוף, ואם נפשט את התפישה של החוק, נציין שהוא משווה אופניים חשמליים לאופניים רגילים. עם זאת, בעוד שפחות ניתן לשמוע בבית המשפט על תאונות של אופניים רגילים, הרי שבכול הנוגע לאופניים חשמליים ניתן למצוא לא מעט מקרים מצערים שקשורים אליהם ופה נעצור להסביר מהן ההשלכות השונות.

אופניים חשמליים

בין רוכב להולך רגל

לצד העובדה שניתן למצוא לא מעט תאונות שנגרמות בשל רוכבי האופניים החשמליים, גם ניתן למצוא לא מעט תאונות שנגרמות לרוכב עצמו, וכאשר זה המקרה יש להשוות את מעמד הרוכב למעמד של הולך רגל. כך למשל אם רוכב אופניים נפגע מרכב חולף, חוק הפיצויים יתייחס גם אליו, הרוכב יהיה זכאי לפיצוי בגין נזק גופני בהתאם לחומרת הפגיעה – חברת הביטוח שמבטחת בביטוח חובה נושאת בנטל התשלום. ניתן למצוא מידע נוסף באתר של  lawtip.

 פגע וברח

מה עושים אם רוכב אופניים חשמליים נפגע בתאונת פגע וברח? ובכן במקרה מעין זה לא ניתן לתבוע את חברת הביטוח, אך כן ניתן לתבוע את קרנית – קרן פיצוי לנפגעי תאונות דרכים. מדובר בתאגיד ציבורי שמהווה נדבך מחוק הפיצויים והוא ממומן באמצעות חלק ייעודי מפרמיית הביטוח חובה. קרנית עוסקת בפיצוי נזקי גוף עבור המקרים הבאים: פגע וברח, תוצאה של נהג פוגע שאינו מחזיק ברישיון ובתוצאה של נהג פוגע שחברת הביטוח שלו מצויה בהליכי פירוק.

את מי ניתן לתבוע?

לצד העובדה שניתן לתבוע את ביטוח החובה, טוב לדעת שיש להבדיל בין המקרים השונים, וזאת כי בין היתר ייתכן ויתאפשר לתבוע את הביטוח תאונות אישיות של הילד, את הרשות העירונית (ולו בשל מהמורה במדרכה שהובילה לתאונה) ואף את הביטוח הלאומי, ולו כי התאונה התרחשה כשהרוכב יצא אל או מהעבודה, כאשר לעיתים מתאפשר לתבוע יותר מגוף אחד, הן את ביטוח החובה והן את המוסד לביטוח לאומי. כמו כן, גם אפשרי לתבוע את הביטוח הפרטי, בהנחה וקיים אחד. פה נציין שלמרות שקיימות מגוון אופציות, לא פעם קורה שלאחר תאונה אנשים רק מחפשים לחזור לשגרה ועל כן לא עוצרים לבחון מה מגיע להם וממי. מהי המסקנה? תמיד טוב להתייעץ עם עורך דין ייעודי, ולו בשביל למנף את הסיטואציה מבחינה כספית.

נפגעתם? כך תפעלו!

ציינו שמוטב לפנות אל עו"ד ייעודי לקראת תביעה, אך פה נחדד שמוטב לפנות אל עו"ד ייעודי כמה שיותר סמוך לסיטואציה עצמה, וזאת בכדי להבין כיצד ראוי להתנהל, באופן שיפיק פיצוי מרבי ומהיר. מכאן מי שפועל בהתאם, יודע שעליו לצלם את המיקום המדויק שבו התרחשה התאונה ואף לחפש אחר עדים ולקחת מהם פרטי התקשרות. כמו כן, מוטב לפנות בהקדם למיון (או לחלופין לקופ"ח) ולא רק על מנת לטפל בעצמכם, אלא גם על מנת להשיג עדות מקצועית באשר למצבכם הרפואי. בעת הפנייה יש לוודא שני דברים: שהטופס הרפואי מציין שמדובר בתאונת דרכים ושסך התלונה מתועדת. מה עוד? לאחר הטיפול הרפואי יש לגשת למשטרה ולקבל "אישור משטרה" בדבר התאונה.

ליווי מקצועי

ידוע שחשוב לפנות אל עו"ד ייעודי ואילו עתה נציין שעו"ד ייעודי יגיע מתחום הנזיקין, ופה נחדד שלושה דגשים חשובים: מוטב לפנות אליו בהקדם הניתן, מוטב לבחור באחד מקצועי ובעל ניסיון ממוקד בתחום ויש לבחור בעו"ד שילווה אתכם באופן אישי לכל אורך התהליך – עד לשלב קבלת הפיצוי המלא.